Μικτή μάθηση: θεωρητικό και τεχνολογικό πλαίσιο - Τσαβαρή, Παναγίτσα (2022)
Η ακόλουθη πτυχιακή εργασία με θέμα «Μικτή Μάθηση: θεωρητικό και τεχνολογικό πλαίσιο» παρουσιάζει τον ορισμό και τις πρακτικές για την μικτή μάθηση που υιοθετεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προκειμένου να δώσει την δυνατότητα και σε άλλους εκπαιδευτικούς ή ερευνητές να: καταλάβουν, ενημερωθούν, χρησιμοποιήσουν και σχεδιάσουν το μάθημά τους σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας (διδακτέα ύλη) αλλά και των διεθνών και ευρωπαϊκών προδιαγραφών για την εκπαίδευση. Ακολούθως, παρουσιάζεται μια βιβλιογραφική ανασκόπηση των τωρινών μοντέλων της μικτής μάθησης με στόχο να βοηθηθεί ο αναγνώστης και να πληροφορηθεί. Με αφορμή αυτή την ανασκόπηση παρουσιάζεται και ένα νέο μοντέλο μάθησης το οποίο έχει προταθεί από την GREENT. Το οποίο συνδέεται και θεμελιώνεται με τις ήδη υπάρχουσες πρακτικές-μοντέλα και είναι καθαρά μαθητοκεντρικό. Σε ένα τμήμα αυτού του εγγράφου γίνεται η σύγκριση δια ζώσης με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τέλος, στο τελικό τμήμα του, αναπτύσσονται οι καλές πρακτικές για την οργάνωση του μαθήματος με το στυλ της μεικτής μάθησης, μέσα από την προ υπάρχουσα βιβλιογραφία. Εν κατακλείδι, συμπεραίνουμε ότι η μικτή μάθηση έχει θετικές και αρνητικές πτυχές αλλά και ότι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών είναι το άλφα και το ωμέγα για την εξέλιξη και χρηστικότητα αυτής της νέας μεθόδου εκπαίδευσης.