Ηλεκτρονικά περιβάλλοντα σύγχρονης και ασύγχρονης ΕΞΑΕ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση την περίοδο της πανδημίας του Covid-19 - Παραμερίτη, Βαλεντίνα (2022)
Η παρούσα πτυχιακή εκπονήθηκε στα πλαίσια των προπτυχιακών μου σπουδών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το οποίο εδρεύει στην Ρόδο, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με επιβλέποντα καθηγητή τον κύριο Απόστολο Κώστα. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, πραγματοποιήθηκε μια έρευνα σχετικά με τα ηλεκτρονικά περιβάλλοντα σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά την περίοδο του κορωνοϊού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με την χρήση ερωτηματολογίου, το οποίο απάντησαν 135 φοιτητές και φοιτήτριες. Οι ερωτήσεις του ερωτηματολογίου αφορούσαν την διεκπεραίωση και την πρόσβαση των μαθημάτων online, τυχόν αδυναμίες ή προβλήματα που αντιμετώπισαν οι φοιτητές/φοιτήτριες κατά την διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τη συμμετοχή των φοιτητών/φοιτητριών στα εξ αποστάσεως μαθήματα, την εξεταστική κατά την διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα συναισθήματα των φοιτητών/φοιτητριών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και τις απόψεις τους για αυτήν. Η παρούσα πτυχιακή περιέχει το πρώτο κεφάλαιο, στο οποίο γίνεται η αποσαφήνιση των όρων εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μεικτή εξ αποστάσεως εκπαίδευση και επείγουσα εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κεφαλαίου, ακολουθεί το δεύτερο κεφάλαιο, όπου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας με διαγράμματα και σχολιασμό, ενώ στο τέλος της πτυχιακής παραθέτονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το ερωτηματολόγιο αναφορικά με τις απαντήσεις των φοιτητών και φοιτητριών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση εν μέσω μίας πανδημίας που έπληξε την ανθρωπότητα.