Value at risk in asset management industry: legislation, implementation of the widely applied methods, and critical views - Παπαπροκοπίου, Aγγελική (2022)
H μέτρηση του Χρηματοοικονομικού Κινδύνου και πιο συγκεκριμένα του Κινδύνου της Αγοράς είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας. Οι νομοθετικές αρχές, η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών και η Επιτροπή της Βασιλείας, εδραίωσαν το μέγεθος Αξία σε Κίνδυνο με στόχο τη μέτρησή του. Πιο συγκεκριμένα, η Αξία σε Κίνδυνο μετράει τις μέγιστες πιθανές απώλειες σε ένα επίπεδο εμπιστοσύνης για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, υπό κανονικές συνθήκες.