Κλαδική ανάλυση ιατροτεχνολογικών προϊόντων - Δημέας, Ξενοφών (2021)
Ο στόχος της παρούσας εργασίας είναι να προβεί στην ανάλυση του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων στην Ελλάδα. Ερευνάται το θεσμικό πλαίσιο υπό το οποίο λειτουργεί ο κλάδος όπως και οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όσοι σχετίζονται με τα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα. Αναλύεται ο ρόλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των παρόχων Υγείας στον κλάδο και σκιαγραφείται το προφίλ υγείας των Ελλήνων με στόχο να παρουσιαστεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται ο κλάδος. Αναλύεται η προσφορά και η ζήτηση του κλάδου και εξετάζεται η ανταγωνιστικότητα του .Ο χρονικός ορίζοντας στον οποίο εστιάζει η μελέτη είναι μεταξύ των ετών 2010 και 2018 για τα οποία αναλύονται οι παράγοντες οι οποίοι επηρέασαν τον κλάδο. Τέλος, με βασικό εργαλείο την χρηματοοικονομική ανάλυση μέσω αριθμοδεικτών εξετάζονται τα οικονομικά στοιχεία 43 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο προκειμένου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια τα οποία επηρέασαν τον κλάδο , όπως και τις προοπτικές εξέλιξης του.