Προσλήψεις του κρητικού λαβύρινθου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα - Ξηρουδάκη, Μαρία (2021)
Η παρούσα διπλωματική εργασία θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι αποτελεί μια ιστοριογραφική δευτερογενή έρευνα πηγών για να εντοπιστεί και να συγκροτηθεί ένας κατάλογος της εικόνας του κρητικού λαβύρινθου ανά τα χρόνια, ενώ περιλαμβάνεται μερική μελέτη και σχολιασμός σχετικά με τη στάση των σύγχρονων μελετητών και τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκαν κυρίως για τη μεταβλητή τοποθεσία, την ύπαρξη ενός φυσικού ή συμβολικού λαβύρινθου, ταυτόχρονα όμως και για τον Μινωικό Πολιτισμό.