Παραστάσεις Αμαζόνων στα αρχαία νομίσματα: από την Αρχαϊκή έως την Ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο - Κοσμίδου, Ευτυχία (2021)
Εξέταση της εικονογραφικής κατάταξης των παραστάσεων με Αμαζόνες στα αρχαία νομίσματα και έρευνα των πιθανών συμβολισμών και των ιστορικών συγκυριών που οδήγησαν στην επιλογή του τύπου.