Music and Egyptian cult: another aspect to communicate with the gods - Τσακαλίδου, Αικατερίνη (2021)
Το θέμα της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση της μουσικής στα συγκείμενα των αιγυπτιακών θρησκευτικών και λατρευτικών πρακτικών, τον ρόλο των μουσικών και των καθηκόντων τους να υπηρετούν τους θεούς με την μουσική τέχνη. Τέλος, η εργασία εστιάζει στην ανάλυση της σημασίας της μουσικής και των μουσικών οργάνων στην λατρεία σημαντικών θεοτήτων του αιγυπτιακού πανθέου: κυρίως της Αθώρ (και κατά συνέπεια του γιού της του Ίχυ, του παίκτη του σείστρου) και στην ανάλυση του ρόλου της μουσικής στις αθωρικές τελετουργίες και πρακτικές και ως σύμβολα και ως τέχνη.