Η έννοια του θανάτου στο έργο του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη: φιλοσοφικές προσεγγίσεις - Μάκρας, Ιωάννης (2021)
Με την παρούσα Μεταπτυχιακή Εργασία Ειδίκευσης, κι αφού προηγουμένως καταγραφούν τα βιογραφικά χαρακτηριστικά των δύο επιφανών φιλοσόφων, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, καθώς και οι ιστορικές, οι κοινωνικοπολιτικές και οι σύγχρονες, ως προς την ιστορική περίοδο την οποία εξετάζουμε, φιλοσοφικές και διανοητικές διεργασίες, που ενυπάρχουν παράλληλα, λειτουργώντας ως συγκοινωνούντες πνευματικοί δίαυλοι, θα επιχειρηθεί, επιπροσθέτως, να μνημονευθούν, να σταχυολογηθούν και να αναλυθούν, κατά το δυνατόν, οι εννοιολογικές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις-αναφορές, περί του Θανάτου, εντός του έργου των δύο αυτών διακεκριμένων διανοητών και η ρηξικέλευθη επιρροή που έχει, ως το ακροτελεύτιο, οριστικό και αμετάκλητο, ανθρώπινο συμβάν, στην ίδια την ζωή και τις κοινωνικές, θρησκευτικές, πολιτισμικές και μυθολογικές συνυποδηλώσεις του, έως και σήμερα.