Ανάδειξη απολιθωματοφόρων θέσεων με χρήση τρισδιάστατης χαρτογράφησης με drone. το παράδειγμα της Νησιώπης - Σαββάλας, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2021)
Η παρούσα διπλωματική διενεργείται στα πλαίσια του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών: Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική, του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Έχει ως τίτλο: Ανάδειξη απολιθωματοφόρων θέσεων με χρήση τρισδιάστατης χαρτογράφησης με drone. Το παράδειγμα της Νησιώπης. Πιο συγκεκριμένα επεξεργάζεται ουσιαστικά την δημιουργία χαρτών για τρεις άξονες: i. Τουριστικό, ii. Διαχειριστικό, iii. Εκπαιδευτικό. Στην παρούσα διατριβή χρησιμοποιείται ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα, UAV, το οποίο βοήθησε στην συλλογή αρκετών από τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν αλλά και στην δημιουργία των τρισδιάστατων μοντέλων τα οποία θα παρουσιαστούν στην συνέχεια της διατριβής. Παράλληλα εκτός από το UAV, παρουσιάζεται και ο τρόπος ο οποίος αξιοποιήθηκαν τα δεδομένα μετά την συλλογή τους και το πώς δημιουργήθηκαν τα 3 είδη χαρτών για καθένα από τους παραπάνω άξονες. Ακολουθεί ο σκελετός της παρούσας διατριβής: Α. Εισαγωγή 1. Oρισμoί (γεωποικιλοτητα ,γεωδιατηρηση ,γεωτουρισμος κλπ) 2. Η Αξία της Γεωποικιλοτητας 3. Διαχείριση Γεωποικιλότητας 4. Γεω-διατήρηση (μελέτη ,χαρτογράφηση κλπ) 5. Η γεωποικιλοτητα ως βάση για την ανάπτυξη του γεω-τουρισμου 6. Η Νήσος Νησιώπη 7. Γεωλογία-Γεωμορφολογία Νησιώπης