Οι επιδράσεις των κεφαλαιακών ελέγχων στην τουριστική συμπεριφορά - Σαλιάρη, Ναυσικά (2021)
Σκοπός της εργασίας είναι να ερευνηθεί αν, κατά πόσο και πως οι κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 είχαν επίδραση στην τουριστική συμπεριφορά. Θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη απεικόνιση των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού και θα παρουσιαστεί μια εννοιολογική προσέγγιση στους τραπεζικούς κεφαλαιακούς ελέγχους. Επίσης, θα διερευνηθούν οι επιδράσεις των κεφαλαιακών ελέγχων στην τουριστική συμπεριφορά. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί και εμπειρική έρευνα στον εν λόγω θέμα. Η εμπειρική έρευνα στηρίχτηκε σε χρήση ερωτηματολογίων που διανεμήθηκαν σε κατοίκους της Ελλάδας. Έπειτα από τα καταγεγραμμένα αποτελέσματα και τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας, θα καταγραφούν τα αποτελέσματα από τις απόψεις των κατοίκων.