Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στον τομέα της εκπαίδευσης: μελέτη περίπτωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου - Γαλίτη, Μαριάννα (2021)
Ως σκοπός της παρούσας εργασίας μπορεί να θεωρηθεί η ανάλυση των τάσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Χίου, μετά το ξέσπασμα της πρόσφατης οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα, η έρευνα αποσκοπεί στον εντοπισμό των βασικών παραγόντων που είχαν άμεση επίδραση στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης στο χώρο της εκπαίδευσης στη Χίο. Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον έχει η αποτύπωση των απόψεων των εκπαιδευτικών στη Χίο, σχετικά με τους κύριους λόγους που οδήγησαν την κατάσταση σε αυτό το σημείο. Κίνητρο της έρευνας αποτέλεσε η ανάγκη εντοπισμού των βασικών παραγόντων διαμόρφωσης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Χίο, καθώς επίσης και η διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν την κατάσταση σε αυτό το σημείο.