Στρατηγικές αποφάσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης - Ορφανουδάκη, Μαργαρίτα (2021)
Σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση και ο εντοπισμός των στρατηγικών αποφάσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Για επιτευχθεί ο σκοπός της εργασίας, κρίθηκε σκόπιμο να δημιουργηθούν ορισμένοι βασικοί στόχοι.Ο πρώτος στόχος περιλαμβάνει την παρουσίαση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης στις επιχειρήσεις, την καταγραφή των κατηγοριών των επιχειρήσεων που διαμορφώθηκαν εν μέσω κρίσης, την ανάλυση των στρατηγικών επιχειρήσεων σε περίοδο κρίσης, την παρουσίαση των ελληνικών επιχειρήσεων στην παρούσα οικονομική ύφεση και τέλος, την χρηματοδότησή τους.Ο δεύτερος στόχος περιλαμβάνει την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας με ερωτηματολόγιο που πραγματοποιήθηκε σε 487 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την ελληνική επικράτεια.