Το δικαίωμα δικαιόχρησης (franchise) και οι νομικές του μορφές - Ρωμηός, Κωνσταντίνος (2021)
Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι το franchise (ή αλλιώς δικαιόχρηση ή δικαιοχρησία) αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή ανάπτυξης των επιχειρήσεων στις μέρες μας. Η εν λόγω μέθοδος δημιουργεί ισχυρά εμπορικά σήματα, συμβάλλει στην απασχόληση του εργατικού δυναμικού, την ανάπτυξη σε επιχειρηματικό κι εθνικό επίπεδο, καθώς επίσης και τη μεταφορά πληροφοριών και τεχνογνωσίας. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αυτό το ταχέως αυξανόμενο επιχειρηματικό σχήμα αποτελεί μια σίγουρη μέθοδο επιτυχίας για νέες κι αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Είναι η πιο άρτια δομημένη, από οργανωτικής και διοικητικής πλευράς, επιχειρηματική ιδέα, από την οποία έχουν όφελος όλα τα μέλη.