Τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (IAS) αναφορικά με τις γνωστοποιήσεις επί των λειτουργικών τομέων των επιχειρήσεων στην Ευρώπη - Κατσίδης, Ορέστης (2021)
Η παγκόσμια υιοθέτηση ενός συνόλου λογιστικών προτύπων πηγάζει από την αυξανόμενη παγκοσμιοποίηση των διεθνών οικονομιών. Με το αυξημένο ενδιαφέρον για διασυνοριακές συναλλαγές και επενδύσεις, υπάρχει η αμφισβήτηση ως προς την ουσιαστική ποιότητα της δημοσιευόμενης χρηματοοικονομικής πληροφόρησης κατά την εφαρμογή των Δ.Λ.Π./Δ.Π.Χ.Α. Η παρούσα διδακτορική αποτελεί μια εμπειρική έρευνα που μελετά τις επιπτώσεις της μετάβασης μεταξύ λογιστικών προτύπων βασισμένα σε αρχές. Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων η μελέτη επικεντρώνεται στην υιοθέτηση των «ΔΠΧΑ 8 - Λειτουργικοί Τομείς» που αντικατέστησαν τα «ΔΛΠ 14 – Οικονομικές Πληροφορίες Κατά Τομέα» παρέχοντας άμεση σύγκριση μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της Ε.Ε και λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις μεγαλύτερες όσο και τις μικρότερες εταιρείες, ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα και παρέχοντας χρήσιμα συμπεράσματα επί των διαπιστωθέντων παρατηρήσεων.