Στρατηγικός σχεδιασμός μάρκετινγκ υπηρεσιών υγείας: η περίπτωση του ΄΄Υγεία- Ιδιωτική Κλινική΄΄ - Τσουπάκης, Δημήτριος; Tsoupakis, Dimitrios (2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σκοπό να δημιουργήσει το Πλάνο Μάρκετινγκ της γυναικολογικής-μαιευτικής κλινικής «Υγεία» για την επόμενη πενταετία, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λάρισας. Στόχος της πτυχιακής είναι να καταφέρει να προβάλει αποτελεσματικά την κλινική, να αναλύσει σε βάθος τις επιθυμίες του πελάτη-ασθενή, να βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης και να αναδείξει τις ευκαιρίες που υπάρχουν στον κλάδο, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την θέση της έναντι του ισχυρού ανταγωνισμού. Για την συγγραφή της μελέτης χρησιμοποιήθηκαν τα κατάλληλα εργαλεία και πρακτικές Μάρκετινγκ που προέκυψαν από συστηματική μελέτη Ελληνικής και Ξένης βιβλιογραφίας. Για την ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από τον ιατρικό κλάδο και τις ανάγκες του ασθενή, πραγματοποιήθηκε πρωτογενή ποσοτική και ποιοτική έρευνα από τους ασθενείς και τον Διευθύνων Σύμβουλο του «Υγεία». Η εξαγωγή συμπερασμάτων και στατιστικών στοιχείων υλοποιήθηκε με την μέθοδο του ερωτηματολογίου σε συνδυασμό με το πρόγραμμα SPSS. Η Κλινική «Υγεία» προσφέρει διαχρονικά ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας από το 2007 ως μαιευτική κλινική. Σήμερα η κλινική βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο μετεγκατάστασης. Κόντρα στους δύσκολους καιρούς της παρατεταμένης ύφεσης, των μνημονίων και της παγκόσμιας αβεβαιότητας οι μέτοχοι της κλινικής σχεδιάζουν και υλοποιούν την πορείας της στα νέα δεδομένα της διεθνής αγοράς. Επίκεντρο του εγχειρήματος η Γυναίκα εναρμονιζόμενο στις σύγχρονες ανάγκες της.