Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα - Σολωμός, Χρήστος (2021)
Για την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων που εντάσσονται στον αθλητικό τουρισμό, πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν τόσο ο περιβαλλοντικός παράγοντας όσο και ο ανθρώπινος, ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους αλλοίωσης, ούτε του περιβάλλοντος αλλά ούτε και της ποιότητας του τουρισμού και των συνθηκών ζωής των εντόπιων κατοίκων. Όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις, για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων απαιτείται η ενοικίαση χώρων, η κατασκευή νέων υποδομών σε πολλές περιπτώσεις, ο εξοπλισμός των χώρων για τις σχετικές δραστηριότητες, αλλά και τα "περιφερειακά" στοιχεία που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων, αθλητών-συμμετεχόντων τουριστών, ενεργών και απλών θεατών, όπως υποδομές αναψυκτηρίων και άλλων υλικών προϊόντων που συνιστούν το αθλητικό τουριστικό προϊόν. Θεωρητικά, η διοργάνωση εκδηλώσεων δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, αυξάνει τις πιθανότητες για τουρισμό, άρα αποφέρει περισσότερα έσοδα για την τοπική οικονομία. Η Ιστορία της Ελλάδας, μαζί με την προνομιακή γεωγραφικής της θέση, και τα γεωφυσικά της χαρακτηριστικά, την έχουν καθιερώσει διεθνώς ως έναν προορισμό στον οποίο έχουν αναπτυχθεί όλες σχεδόν οι ειδικές μορφές τουρισμού. Η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, απέδειξε πως η Ελλάδα είναι σε θέση να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας στους επισκέπτες της. Παρόλο που οι Ολυμπιακοί αγώνες αξιοποίησαν το branding της Αθήνας, αυξάνοντας τον αριθμό των τουριστών, απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια από τους ιθύνοντες ώστε να διατηρηθεί η θετική εικόνα που δημιουργήθηκε από τους Ολυμπιακούς και να βρεθούν οι κατάλληλοι τρόποι προσέλκυσης ακόμη περισσότερων τουριστών αθλητισμού. Ένα πρόβλημα που εμφανίζει ο αθλητικός τουρισμός στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι λόγω της φύσης των αθλητικών δραστηριοτήτων απαιτούνται κατάλληλες υποδομές για την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Άρα, εμφανίζεται μία μη συνεχής εκδήλωση των αθλητικών διοργανώσεων λόγω έλλειψης υποδομών.