Η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην Ελλάδα: μελέτη περίπτωσης: Βόρειο Αιγαίο - Τσατσαρώνη, Ελένη (2021)
Στην παρούσα εργασία έγινε προσπάθεια να περιγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση στο χώρο της τουριστικής δραστηριότητας διεθνώς, στην Ελλάδα και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η ιστορική εξέλιξη της καθώς και οι επιπτώσεις αυτής καθώς και η ανάπτυξη της στο χώρο αυτό. Στόχος της διπλωματικής εργασίας είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχει ανάπτυξη στο τουρισμό κρουαζιέρας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μέσω του εντοπισμού των αδυναμιών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στόχος είναι η πραγματοποίηση και η υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση και ανταγωνιστικότητα στον τομέα του τουρισμού. Η συλλογή των στοιχείων έγινε με αναζήτηση της σχετικής ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας, αλλά και με έρευνα στα νησιά της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου για τη συγκέντρωση στοιχείων σχετικών με το θέμα μου.