Βιώσιμη ανάπτυξη και δημόσια ακίνητη περιουσία: απόψεις στελεχών της ΕΤ.Α.Δ., του Τ.Ε.Ε. και της τοπικής αυτοδιοίκησης Ρόδου - Μαυράκης, Κυριάκος (2021)
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει αναδείξει το ζήτημα της ορθής αξιοποίησης της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας.Τα προβλήματα όμως δεν έχουν μόνο την οικονομική τους πλευρά. Χρειάζεται σύγχρονη και ολιστική αντιμετώπιση των ζητημάτων. Η αντιμετώπιση αυτή πραγματοποιείται βάση των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στην παρούσα έρευνα, γίνεται προσπάθεια να αναδειχθούν οι προσωπικές απόψεις στελεχών της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητήριου και του Δήμου Ρόδου, αναφορικά με τους στόχους των φορέων τους γύρω από τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, τη Δημόσια Ακίνητη Περιουσία στο νησί της Ρόδου, καθώς και την μεταξύ τους σχέση. Παράλληλα, θα ερευνηθεί και ο τρόπος που πιστεύουν τα στελέχη ότι πρέπει να διαχειρίζεται η Δημόσια Ακίνητη Περιουσία προκειμένου να επέλθει η Βιώσιμη Ανάπτυξη.