Πως έχουν επηρεάσει οι κεφαλαιακοί έλεγχοι τις τουριστικές επιχειρήσεις στη Ελλάδα - Πατούρης, Ανδρέας (2021)
Η παρούσα εργασία παρουσιάζει τα αίτια και τις επιπτώσεις της πρόσφατης επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα στις τουριστικές επιχειρήσεις. Για την πληρέστερη εικόνα και κατανόηση του εν λόγο θέματος παρουσιάστηκε τόσο ο ελληνικός τουρισμός, όσο και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι. Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται και αναλύεται ο ελληνικός τουρισμός, η τουριστική βιομηχανία, αλλά και τα χαρακτηριστικά και η σημασία του ελληνικού τουρισμού. Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από τη γενικότερη επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων σε μια χώρα και εν συνεχεία η περίπτωση της Ελλάδας. Παρουσιάζονται τόσο οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή τους, όσο και η κατάσταση που επικρατεί όλο αυτό το διάστημα. Τέλος, αναλύονται οι επιπτώσεις των κεφαλαιακών ελέγχων στις τουριστικές επιχειρήσεις στην χώρα μας. Αρχικά, παρουσιάζονται οι γενικότερες επιπτώσεις τους στην ελληνική οικονομία και ακολούθως παρουσιάζεται η περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων.