Οικονομική αναδιοργάνωση Π.Α.Ε. Νίκη Βόλου - Ξάνθης, Φαίδων-Ραφαήλ (2021)
Η παρακάτω διπλωματική εργασία αφορά την οικονομική αναδιοργάνωση της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας Νίκη Βόλου 1924 η οποία μέσω του Δ.Σ. της αποφάσις την αποχώρηση της από το πρωτάθλημα της Superleague έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου της δέσμευσης οποιουδήποτε εσόδου της Π.Α.Ε. από τον πρώην μεγαλομέτοχο Στράτο Γιδόπουλο, όσον αφορά την ταμειακή διευκόλυνση που είχε πράξη για λογαριασμό της ομάδας στα ταμεία της με το ποσό του 1 εκ. ευρώ. Αυτή η απόφαση του δικαστηρίου είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε., Ανδρέα Πάτση , την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον ερασιτέχνη (Γ.Σ. «Η ΝΙΚΗ») και τη γενική συνέλευση ώστε να παρθεί η απόφαση του υποβιβασμού της ομάδας στην Γ’ Εθνική. Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία θα αναλυθεί το θεσμικό πλαίσιο και η διοικητική οργάνωση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η λογιστική οργάνωση της Π.Α.Ε. μέσω των αριθμοδεικτών του τελευταίου ισολογισμού της ΠΑ.Ε. και η διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑ.Ε. Νίκη Βόλου.