Αυτοματοποίηση στην μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων και cyber security - Katsanevaki, Chrysanthi Tsampika; Κατσανεβάκη, Χρυσάνθη-Τσαμπίκα (2021)
Αναλύονται οι τρόποι λειτουργίας των τερματικών σταθμών και θα απαντηθούν τα ερωτήματα: Ποιος είναι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται; Πως λειτουργεί ο εξοπλισμός; Πως εκτελούνται οι βασικές λειτουργίες στους τερματικούς σταθμούς; Τι ιδιαίτερο έχουν οι σταθμοί στο λιμάνι του Ρότερνταμ; Αναλύεται ακόμα, το θέμα του Cyber security δηλαδή της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και θα γίνει αναφορά στο περιστατικό που συνέβη το 2017 στην Μέαρσκ. Όπου απαντόνται τα ερωτήματα: Τι είναι Cyber security; Τι είναι το Cyber risk; Πως αντιμετωπίζει η ναυτιλία τέτοιους κινδύνους; Πως συνδέετε με την αυτοματοποίηση;