Τεχνολογίες διαχείρισης θαλάσσιου έρματος για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων - Κωστάλας, Πέτρος (2021)
Στην εργασία της πτυχιακής εργασίας θα γίνει αναφορά στις τεχνολογίες των συστημάτων θαλάσσιου έρματος που βρίσκονται σε ένα πλοίο καθώς την διαδικασία που γίνεται ώστε να γίνεται σωστά η διαχείριση και σύμφωνα με τους κανονισμούς που επέρχονται από το IMO. Επίσης θα γίνει αναφορά για νέα συστήματα θαλάσσιου έρματος, καθώς και που αποσκοπεί ολόκληρη η διαδικασία της διαχείρισης του. Ακόμη θα γίνει μελέτη για περιγράψει τις συμβάσεις και κανονισμούς που διέπουν τα συστήματα επεξεργασίας υδάτινου έρματος παγκοσμίως, Θα γίνει περιγραφή των τεχνολογιών αυτών τόσο σε περιβαλλοντολογικό και τεχνικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό καταλήγοντας σε λύσεις σε τυχόν προβλήματα ώστε να επιτευχθεί η σωστή και σύμφωνα με τον κανονισμών ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.