Σχεδιασμός ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού με τη μέθοδο της ταχείας πρωτοτυποποίησης - Βολίκα, Σταματία; Volika, Stamatia (2021)
Η εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας. Οι μεταβολές που λαμβάνουν χώρα εντός της κοινωνίας λόγω της ραγδαίας εξέλιξης των τεχνολογιών, επηρεάζουν με τη σειρά τους και την εκπαίδευση, καθιστώντας αναγκαία την αναδιαμόρφωσή της έτσι ώστε να μπορέσει με τη σειρά της να ανταποκριθεί στις καινούργιες απαιτήσεις που δημιουργούνται. Μια τέτοια απαίτηση αποτελεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Παρά τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει, αρκετές αδυναμίες εντοπίζονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό και ιδιαίτερα στην ποιότητα του παιδαγωγικού υλικού που παράγεται. Η παρούσα διπλωματική εργασία μελετά ακριβώς τις δυσκολίες που εντοπίζονται κατά το σχεδιασμό ελκυστικού ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού με χρήση εργαλείων συγγραφής. Για τον λόγο αυτό αναπτύχθηκαν ψηφιακές διαδραστικές δραστηριότητες με τα λογισμικά PowerPoint και Articulate Studio v.13. Οι δυσκολίες που καταγράφτηκαν ανέδειξαν ότι τα εργαλεία συγγραφής δεν μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του σχεδιασμού στον τομέα του ψηφιακού υλικού, ενώ η χρήση τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κοινό στο οποίο απευθύνονται.