Η σειρά βιβλίων «Ιστορίες που τις είπε…» της Μ. Αγγελίδου: προτάσεις φιλαναγνωσίας με αφορμή το διδακτικό εγχειρίδιο ιστορίας της Δ΄ δημοτικού σχολείου - Ζαχαράτου, Σοφία (2021)
Η εργασία αποτελεί μια συνολική πρόταση φιλαναγνωσίας, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο το βιβλίο Ιστορίας της Τετάρτης δημοτικού Στα αρχαία χρόνια και τη σειρά έξι παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων γνώσεων της Μαρίας Αγγελίδου, Ιστορίες που τις είπε… και την αλληλεπιδραστική σύνδεσή τους. Στα βιβλία γνώσεων η συγγραφέας αποσκοπεί να δείξει ότι η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα. Στην εργασία μας αφενός με αφορμή το εγχειρίδιο της ιστορίας και τα διδακτικά του κεφάλαια, προτείνουμε παιδικά βιβλία για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και αφετέρου εντοπίζουμε, στα βιβλία της Αγγελίδου, ορισμένες αφηγηματικές τεχνικές τις οποίες είναι δυνατόν να εκμεταλλευτεί ο/η εκπαιδευτικός, ώστε σε συνδυασμό με το βιβλίο της Ιστορίας να κάνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον και να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για την ανάγνωση.