Δημιουργία μουσειοσκευής για την προσέγγιση μαθηματικών εννοιών στη πρωτοσχολική ηλικία - Μουδήλα, Φανή (2021)
Η παρούσα εργασία αποτελεί μία βιβλιογραφική έρευνα με περιεχόμενο την εικαστική τέχνη, αλλά και την τέχνη γενικότερα,  ως μέσο ή  και εργαλείο, για την κατανόηση και την προσέγγιση μαθηματικών εννοιών, με τη βοήθεια  της μουσειοσκευής, στη πρωτοσχολική ηλικία, πιο συγκεκριμένα απο το νηπιαγωγείο μέχρι και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου Α' και Β'.  Τα τρία αυτά επιστημονικά πεδία, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ολιστική ανάπτυξη του παιδιού, καθώς και στην δημιουργικότητα του, ώστε στην ενήλικη ζωή να κατέχει δεξιότητες, στάσεις και συμπεριφορές, όπως είναι  η κριτική σκέψη, η  ενσυναίσθηση,  η κατανόηση της πολυπολιτισμικότητας και η αποδοχή της διαφορετικότητας, η επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής.  Μέσα από τη βιβλιογραφική έρευνα  φανερώνεται η στενή σχέση της τέχνης με τα μαθηματικά, καθώς και ο ευεργετικός ρόλος της μουσειακής αγωγής σε συνάρτηση με τα άλλα δύο πεδία.