Οικονομική κρίση και αποδοτικότητα υπαλλήλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων - Στρατιδάκη, Κυριακή (2021)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η Οικονομική Κρίση του 2008 και ο βαθμός στον οποίο έχει επηρεάσει την αποδοτικότητα των υπαλλήλων των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων. Το πρώτο τμήμα της εργασίας περιλαμβάνει βιβλιογραφική έρευνα σχετικά με την οικονομική κρίση, τον τραπεζικό κλάδο αλλά και την αποδοτικότητα των υπαλλήλων του συγκεκριμένου κλάδου. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στις αιτίες, στα χαρακτηριστικά και στις συνέπειες της παρούσας κρίσης, έπειτα ακολουθεί ανάλυση του εννοιολογικού πλαισίου του χρηματοπιστωτικού συστήματος καθώς και της εξέλιξής και της σημασίας του, και ακόμη, το τρίτο και τελευταίο θεωρητικό κεφάλαιο αναφέρεται εκτενώς στην εργασιακή υποκίνηση, ικανοποίηση και απόδοση σύμφωνα με την υπάρχουσα βιβλιογραφία. Το δεύτερο τμήμα της εργασίας περιλαμβάνει την ποσοτική έρευνα με δομημένο ερωτηματολόγιο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα υπαλλήλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ώστε να διαπιστωθούν οι αντιλήψεις, οι απόψεις, οι γνώσεις, οι στάσεις και οι συμπεριφορές των ερωτηθέντων σχετικά με την οικονομική κρίση και την αποδοτικότητά τους πριν και κατά τη διάρκεια αυτής. Τέλος παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας και η ανάλυση ορισμένων συσχετίσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια του στατιστικού προγράμματος SPSS για την καλύτερη εξαγωγή των συμπερασμάτων που παραθέτονται στο τέλος της εργασίας.