Διοίκηση μονάδων υγείας: η περίπτωση του "Σκυλίτσειου" νοσοκομείου της Χίου - Κατσαδώρου, Αθηνά (2021)
Εξέταση της διοίκησης των μονάδων υγείας στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Ανάδειξη της διαφοράς του ΕΣΥ με κάποια σημαντικά ευρωπαϊκά συστήματα υγείας τα οποία αποτελούν πρότυπα για πολλές χώρες. Μελέτη της Διοίκησης του περιφερειακού νοσοκομείου της Χίου «Σκυλίτσειο» με τη χρήση στατιστικών. Εξέταση μέσω ερωτηματολογίων της σχέσης εκπαίδευσης του προσωπικού του νοσοκομείου Χίου και της γνώσης τους για το Μανατζμεντ Περιορισμοί Έρευνας. Μελλοντικοί αναλυτές θα μπορούσαν να εξετάσουν την ποσότητα του προσωπικού αν σχετίζεται με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο νοσοκομείο της Χίου. Επίσης, θα μπορούσε κάποιος ερευνητής να εξετάσει το μάνατζμεντ δύο νοσοκομείων που έχουν κοινά χαρακτηριστικά, παραδείγματος χάριν το νοσοκομείο της Χίου και της Μυτιλήνης, και πόσο αποτελεσματικό είναι το καθένα. Βασικό Ερευνητικό Ερώτημα «Υπάρχει σημαντική στατιστική σχέση μεταξύ της εκπαίδευσης των εργαζομένων και της γνώσης για το μάνατζμεντ.» Δομή της εργασίας 1ο κεφάλαιο  Εξέλιξη του Ελληνικού Συστήματος Υγείας, Στόχοι και Διάρθρωση. 2ο κεφάλαιο  Παρουσίαση του αγαθού υγεία, Έννοια του νοσοκομείου, Εξέλιξη του στην Ελλάδα. 3ο κεφάλαιο  Ανάλυση του μάνατζμεντ των οργανισμών, Ανάλυση της οργάνωσης και της λειτουργίας ενός νοσοκομείου. 4ο κεφάλαιο  Τμήμα ανθρωπίνων πόρων σε έναν οργανισμό, Ο ρόλος του τμήματος αυτού σε έναν οργανισμό υγείας. 5ο κεφάλαιο  Ελληνικό σύστημα Υγείας, Σύγκριση με συστήματα υγείας της Σουηδίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας. 6ο κεφάλαιο  Στατιστικά του Νοσοκομείου Χίου 7ο κεφάλαιο  Έρευνα για το Μάνατζμεντ στο Νοσοκομείο Χίου