Εφαρμογή επαρκών συστημάτων εσωτερικού ελέγχου στις μονάδες υγείας - Τσελάι, Ινές (2021)
Σήμερα οι δημόσιοι οργανισμοί λειτουργούν σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον, στο οποίο οι απαιτήσεις των πολιτών για διαφάνεια, αξιοπιστία και ποιοτικές υπηρεσίες έχουν αυξηθεί. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η σημασία του εσωτερικού ελέγχου στους δημόσιους οργανισμούς. Ο εσωτερικός έλεγχος αποτελεί μία ανεξάρτητη και αντικειμενική δραστηριότητα σε έναν οργανισμό, η οποία διασφαλίζει τον έλεγχο των διαδικασιών, καθοδηγεί τον οργανισμό να βελτιώσει τις λειτουργίες του και ως εκ τούτου συμβάλλει στην προσθήκη αξίας. Ο εσωτερικός έλεγχος είναι μία εξαιρετικά σημαντική διαδικασία σε μία μονάδα υγείας, καθώς συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση των κινδύνων, στην αύξηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας, καθώς και στην αποτελεσματικότερη εταιρική διακυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο, η δημόσια μονάδα υγείας μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητά της και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Στην παρούσα έρευνα στόχος είναι να εξεταστούν τα πλεονεκτήματα που έχει ο εσωτερικός έλεγχος στις νοσοκομειακές μονάδες. Το δείγμα της έρευνας αποτελείται από 78 στελέχη που εργάζονται σε νοσοκομειακές μονάδες.