Πολιτικές για την αποτελεσματική αξιοποίηση των social media από μεγάλες, πολυεθνικές εταιρίες - Χουζούρη, Σμαράγδα (2021)
Τα social media είναι ένα μέσο πολύ σύγχρονο το οποίο υιοθετείται από όλο και περισσότερους ανθρώπους ανά τον κόσμο, που το επιλέγουν για να επικοινωνούν με άλλους. Λόγω της ευρείας χρήσης του πολλοί οργανισμοί επέλεξαν να το αξιοποιήσουν, ώστε να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες τους αλλά και με το προσωπικό τους, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές τους. Στην παρούσα διπλωματική αναλύεται και αξιολογείται η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από κυρίως μεγάλες, αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται τα οφέλη από τη χρήση τους, στρατηγικές που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική υιοθέτησή τους, καθώς επίσης και κάποιες μελέτες περίπτωσης για την πιο εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος. Τα social media είναι ένα μέσο πολύ σύγχρονο το οποίο υιοθετείται από όλο και περισσότερους ανθρώπους ανά τον κόσμο, που το επιλέγουν για να επικοινωνούν με άλλους. Αυτή η καινοτομία και η καθημερινή της αξιοποίηση αποτέλεσε το έναυσμα για την επιλογή του συγκεκριμένου θέματος. Μετά την επιλογή του θέματος πραγματοποιήθηκε έρευνα για την εύρεση της κατάλληλης βιβλιογραφίας, βάσει της οποίας αυτό προσεγγίστηκε και αναλύθηκε. Με τη μελέτη της βιβλιογραφίας παρατηρήθηκε ότι η χρήση των social media από επιχειρήσεις είναι ευρέως διαδεδομένη και έτσι ξεκίνησε η καταγραφή των πλεονεκτημάτων τους και των στρατηγικών υιοθέτησής τους. Στην παρούσα διπλωματική, λοιπόν, αναλύεται και αξιολογείται η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από κυρίως μεγάλες, αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται τα οφέλη από τη χρήση τους, στρατηγικές που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική υιοθέτησή τους, καθώς επίσης και κάποιες μελέτες περίπτωσης για την πιο εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος.