H τηλεργασία στην εποχή CΟVID-19: απόψεις των στελεχών διοίκησης ανθρωπίνων πόρων - Βασιλακοπούλου, Κωνσταντίνα (2021)
Η επιβολή των ολικών ή μερικών lockdown λόγω της καταστροφικής πανδημίας του COVID-19 είχε και εξακολουθεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία και στην οικονομία και οι επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο καλούνται να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες με μεγάλη ευελιξία. Η εφαρμογή της Τηλεργασίας αποτέλεσε το κύριο «εργαλείο» προκειμένου να διασφαλιστεί η επιχειρησιακή συνέχεια, η βιωσιμότητά αλλά συνάμα και η υγεία των εργαζομένων και να περιοριστεί κατά το δυνατό η διασπορά του ιού. Η Τηλεργασία, που έως τώρα αποτελούσε μια μορφή ευέλικτης εργασίας με περιορισμένη εφαρμογή στις επιχειρήσεις, πλέον εφαρμόζεται «βίαια» και αναγκαστικά σε πληθώρα εργαζομένων με τα ποσοστά εφαρμογής της να αυξάνονται ραγδαία. Η αναγκαστική αυτή επιβολή της Τηλεργασίας δεν ακολούθησε τη ροή της επιχειρησιακής αλλαγής, παρόλα αυτά η αποδοχή της από τους εργαζόμενους φαίνεται να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα εξαιτίας της αναγκαιότητας της και της καθολικής επικρατούσας άποψης ότι πρόκειται για το «κοινό καλό».