Διερεύνηση της ασφάλειας επί του πλοίου - Γκένα, Πολυξένη (2021)
Η ναυτιλία είναι ίσως η πιο διεθνής από όλες τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο και μία από τις πιο επικίνδυνες. Αυτό σημαίνει ότι στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ακόμη και η πιο θεμελιώδης εργασία μεταφοράς φορτίου σε ωκεανούς συνεπάγεται μεγάλο κίνδυνο, τόσο σε φυσικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Κάθε τμήμα της ναυτιλιακής επιχείρησης περιορίζεται από αυστηρούς κανονισμούς, οι οποίοι ωθούν τις εταιρείες να ενεργούν με πειθαρχημένο και οργανωμένο τρόπο. Για να διασφαλιστεί ότι όλες οι επιχειρήσεις εκτελούνται με αποτελεσματικό και ομαλό τρόπο στη θάλασσα, οι ναυτιλιακές εταιρείες καταφεύγουν στην «ασφάλεια» ως το πρώτο εργαλείο για την εξορθολογισμό των διαδικασιών. Η ασφάλεια σε όλους τους τύπους εργασιών είναι ο βασικός παράγοντας για να εξασφαλιστεί ότι η εταιρεία διατηρεί πάντα τη θέση της σχετικά με τη γραμμή κέρδους, τόσο αποτελεσματικά όσο και ηθικά. Η εργασία αυτή στοχεύει στον προσδιορισμό στη διερεύνηση των ζητημάτων ασφαλείας επί του πλοίου στη ναυτιλία. Συγκεκριμένα, επιδίωξε να προσδιορίσει την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας επί του σκάφους, να καθορίσει το επίπεδο μέτρων ασφαλείας στα πλοία, να προσδιορίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί επί των πλοίων, αλλά και τις διεθνείς νομοθεσίες που ρυθμίζουν όλα τα ζητήματα ασφαλείας, τόσο επί του πλοίου όσο και γενικότερα στη ναυτιλία.