Η χρήση βίντεο-οδηγιών για την ενίσχυση της διαπολιτισμικής ικανότητας των μαθητών - Μητρούσης, Στυλιανός (2021)
Η παρούσα μελέτη διερευνά την ενίσχυση της διαπολιτισμικής ικανότητας των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μετά την εφαρμογή βίντεο – οδηγιών. Οι συμμετέχοντες ήταν 110 μαθητές πέμπτης και έκτης δημοτικού και διεξήχθη ποσοτική έρευνα με τη χρήση ερωτηματολογίου. Το ερωτηματολόγιο διανεμήθηκε στους μαθητές δύο φορές, μία πριν την προβολή βίντεο και μία μετά από αυτήν. Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου συγκρίθηκαν ούτως ώστε να διερευνηθεί η επίδραση της παρέμβασης των βίντεο στη διαπολιτισμική ικανότητα των μαθητών. Τα δεδομένα έδειξαν ότι όντως η διαπολιτισμική ικανότητα των μαθητών βελτιώθηκε στατιστικά σημαντικά και σε επίπεδο γνώσης, συμπεριφοράς, δεξιοτήτων και επίγνωσης.