Μέτρα κινδύνου και συστηματικός κίνδυνος - Γκούτης, Γεώργιος (2021)
Η παρούσα Διπλωματική Εργασία πραγματεύεται τον Συστηματικό Κίνδυνο και τα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν για τον κίνδυνο αυτό. Βασικός σκοπός της εργασίας είναι να εξετάσει την προβλεπτική ικανότητα του συστηματικού κινδύνου, μεταβάλλοντας 2 παράγοντες, αυτόν των διαφορετικών μέτρων κινδύνων που μπορούν να εφαρμοστούν και αυτόν των διαφορετικών χρονικών διαστημάτων για τον υπολογισμό του συντελεστή βήτα (Beta Coefficient) για τις περιοδικές αποδόσεις τόσο μεμονωμένων μετοχών, όσο και χαρτοφυλακίων.