Ασφάλεια δεδομένων και προστασία της ιδιοτικότητας στο υπολογιστικό νέφος - Γουτακόλης, Χρήστος Κωνσταντίνος (2021)
Στην παρούσα διπλωματική πραγματοποιείται μελέτη για την προστασία της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια δεδομένων στο υπολογιστικό νέφος και διερευνάται η διασφάλιση της ιδιωτικότητας μέσω σχεδιασμού και οι τρόποι αντιμετώπισης των ζητημάτων ασφάλειας, των αδυναμιών του νέφους και των επιθέσεων σε αυτό με λήψη διαφόρων μέτρων, την υιοθέτηση μοντέλων ασφαλείας στο νέφος και γνωστούς μηχανισμούς ασφάλειας.