Υλοποίηση επιχειρησιακών σεναρίων με την χρήση του ERP συστήματος ανοικτού κώδικα ODOO - Τσανκοκίδης, Κωνσταντίνος (2021)
Στην σύγχρονη εποχή με την ανάπτυξη των ψηφιακών τεχνολογιών και την χρήση του διαδικτύου οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί προσπαθούν να εντάξουν και να χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο την τεχνολογία στις επιχειρησιακές τους δραστηριότητες για να τις βελτιστοποιήσουν και να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Ιδιαίτερα σημαντική καθίσταται η χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών ώστε η επιχείρηση να μπορεί να διαχειρίζεται και να αξιοποιεί καλύτερα τους πόρους της (π.χ. οικονομικούς, ανθρώπινους, μηχανήματα, πρώτες ύλες, κλπ.) σε όλα τα επίπεδα. Προς την κατεύθυνση αυτή το βασικό σύστημα το οποίο πρέπει να αναπτυχθεί, με το οποίο η επιχείρηση να διεκπεραιώνει όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες, είναι το σύστημα ΣΕΠ (Σχεδιασμός Επιχειρησιακών Πόρων). Είναι τα γνωστά πληροφοριακά συστήματα ERP (Enterprise Resource Planning), τα οποία αποτελούν ζωτικής σημασίας αναγκαιότητα για την αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία της κάθε σύγχρονης επιχείρησης. Η συγκεκριμένη Διπλωματική έχει σαν βασικό σκοπό την μελέτη της χρήσης πληροφοριακών συστημάτων Σχεδιασμού Επιχειρησιακών Πόρων (ΣΕΠ), εστιάζοντας στην χρήση του ERP λογισμικού ανοικτού κώδικα ODOO. Θα ασχοληθεί με τα βασικότερα υποσυστήματα, όπως είναι η Διαχείριση Πωλήσεων και Τιμολόγησης, η Διαχείριση Πελατειακών Σχέσεων (ΔΠΣ), η Διαχείριση Αγορών (ΔΑ) & Αποθήκης, και στον συνδυασμό των ΣΕΠ με τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους. Συγκεκριμένα υλοποιούνται μία σειρά από επιχειρησιακά σενάρια με χρήση των βασικών αυτών υποσυστημάτων του ODOO ERP, βάσει των οποίων εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με τις προσφερόμενες δυνατότητες υποστήριξης των σχετικών επιχειρησιακών δραστηριοτήτων και διαδικασιών.