MyHoneyBee: ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας και συστήματος παροχής προϊόντων και υπηρεσιών μελισσοκομίας - Γερακίνης, Ιωάννης; Γκιάτας, Δημήτριος (2021)
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ανάπτυξη του διαδικτύου καθώς και όλων των εργαλείων και μέσων που σχετίζονται με αυτό το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα τόσο των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών. Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες ξεκινούν ή εμπλουτίζουν τις επιχειρήσεις τους με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ή με μία ιστοσελίδα για την καλύτερη προώθηση, πώληση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. H ραγδαία αυτή ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην χώρα μας προσφέρει νέες ευκαιρίες και βοηθάει στην δημιουργία καινοτόμων ιδεών και επιχειρήσεων, που σχετίζονται με μορφές εμπορίου όπως η ανταλλαγή αγαθών ή παροχής υπηρεσιών από επαγγέλματα και τομείς που το κέρδος τους βασίζεται στην μεταπώληση, παραγωγή αγαθών και όχι στην παροχή υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθεί ένα πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα επιτρέπει τους καταναλωτές να νοικιάζουν κυψέλες και τις υπηρεσίες που συνοδεύουν αυτές, όπως τη φροντίδα και τη συλλογή μελιού, με δυνατότητες ενημέρωσης για την πορεία αυτών (φωτογραφίες ή και βίντεο). Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να διερευνηθούν παρόμοιες πρακτικές να δημιουργηθεί μία τιμολογιακή πολιτική για τη προσφερόμενη υπηρεσία ανάλογα με τις απαιτήσεις του ενοικιαστή. Τέλος, πριν από τη δημιουργία του συστήματος και της εφαρμογής για κινητές συσκευές θα πρέπει να σχεδιαστεί η καμπάνια της αρχικής προώθησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας.