Χρηματοοικονομική ανάλυση των εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακών εταιρειών CostaΜare Inc, Danaos Corporation και Diana Shipping Inc. - Μπίτσα, Βασιλική (2021)
Οι εξεταζόμενες εταιρείες είναι οι CostaΜare Inc, Danaos Corporation και η Diana Shipping, στις οποίες θα γίνει αρχικά ιστορική αναδρομή τους και θα παρουσιαστεί η εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια αναφέρονται τα κριτήρια ώστε να γίνει η είσοδος εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης-NYSE (New York Stock Exchange). Στη συνέχεια γίνεται αναφορά και επεξήγηση στους αριθμοδείκτες. Τέλος, η ανάλυση θα γίνει με την χρησιμοποίηση των δεδομένων των λογιστικών καταστάσεων (Ισολογισμός , Αποτελέσματα χρήσης, Διάθεση Κερδών) όπως αυτά έχουν δημοσιευτεί τη χρονική περίοδο 2018-2019. Σκοπός της μελέτης αυτής είναι να μελετήσουμε την εξέλιξη της οικονομικής αυτονομίας, της ρευστότητας και της αποδοτικότητας των εταιρειών, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις εταιρείες αυτές καθώς στο τέλος και ένα συγκριτικό αποτέλεσμα.