Συγχωνεύσεις/εξαγορές στην Ελληνική ακτοπλοΐα: η περίπτωση BlueStar-Hellenic Seaways από την Attica Group - Χλέτση, Κωνσταντίνα (2021)
Η συγκεκριμένη έρευνα ασχολείται με την μελέτη των συγχωνεύσεων και των εξαγορών. Η έρευνα ξεκινάει με το θεωρητικό υπόβαθρο των εννοιών, δηλαδή με την ιστορική τους αναδρομή, με τους διαφορετικούς τύπους συγχωνεύσεων και εξαγορών και με τις διαφορετικές στρατηγικές όπως αυτές είναι γνωστές σήμερα και διακατέχουν τις συγκεκριμένες διαδικασίες. Επιπλέον, η έρευνα επικεντρώνεται τόσο στα πλεονεκτήματα όσο και στα μειωνεκτήματα της κάθε διαδικασίας, καθώς επίσης εστιάζει και αναλύει τις παραμέτρους που πρέπει να πληρούνται για να μπορεί να θεωρηθεί μια εξαγορά ή συγχώνευση επιτυχής. Επιπλέον, η έρευνα πλαισιώνεται και από την ανάλυση του παραδείγματος της Hellenic Seaways και της Bluestar.