Μελέτη εταιρικής διακυβέρνησης: η περίπτωση των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων - Αλβανού, Ραλλού (2021)
Στην παρούσα εργασία γίνεται μελέτη της εταιρικής διακυβέρνησης σχετικά με την επίδραση της στην απόδοση των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται ανάλυση και παρουσίαση της έννοιας, μιας έννοιας η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 20ού αιώνα, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παραγωγική διαδικασία και έχει σκοπό την αποτελεσματική δόμηση μιας συλλογικής διαδικασίας. Η εταιρική διακυβέρνηση αποτελεί ουσιαστικά μία φιλοσοφία και καθρεπτίζει αντιλήψεις σχετικά με την εξουσία και του τρόπου με τους οποίους ασκείτε , την εξασφάλιση της κυριότητας και της φήμης καθώς και την ανάπτυξη της απόδοσης και γενικότερα των επιχειρήσεων με απώτερο σκοπό την κερδοφορία. Ένα σημαντικό στοιχείο αυτού του δοκιμίου αποτελεί το μέγεθος επίδρασης της στις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων καθώς και οι μέθοδοι εκμετάλλευσής της από αυτές.