Πλαίσιο δοκιμών θαλάσσης νέων κατασκευών – sea trials - Τσόλας, Γεώργιος (2021)
Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται οι κανονισμοί που πρέπει να πληρούνται από ένα πλοίο ώστε να επιτύχει στις θαλάσσιες δοκιμές. Χωρίζονται στις δοκιμές που απαιτεί η SOLAS και στις δοκιμές που απαιτεί η διεθνής ένωση νηογνωμόνων IACS. Επίσης, γίνεται παρουσίαση της διαδικασίας των δοκιμών θαλάσσης με τη μορφή μελέτης περίπτωσης σε ένα πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNGC.