Σύγχρονες εξελίξεις στη ναυπηγική βιομηχανία: τα ναυπηγεία της Ελλάδας - Μαρίνος, Ευάγγελος (2021)
Θέμα της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση της πρόσφατης πορείας και των προοπτικών της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Συγκεκριμένα παρατηρείται το φαινόμενο ότι παρά την μακρά ιστορία, την παράδοση και το υψηλό επίπεδο του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού των ναυπηγείων στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα αντιμετωπίζει μία διαδικασία συρρίκνωσης, γεγονός το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την υψηλή δραστηριότητα της ελληνικής ναυτιλίας. Σκοπός συνεπώς της εργασίας είναι ο εντοπισμός των αδυναμιών του κλάδου αλλά και των βασικών πλεονεκτημάτων που θα μπορέσουν να ισχυροποιήσουν την ναυπηγική δραστηριότητα, καθιστώντας την πόλο έλξης για επενδύσεις.