Ηλεκτρονική διαχείριση πωλήσεων και αγορών - Συγκριτική ανάλυση του microsoft navision και του microsoft dynamics 365° sales - Κουτρουμάνη, Ελένη (2021)
Στην πτυχιακή εργασία εξετάζεται η χρήση δύο λογισμικών προγραμμάτων για συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (Enterprise Resources Planning- ERP), του «Dynamics NAV» και του «Dynamics 365° Sales», το οποίο αποτελεί μέρος της σουίτας συστημάτων «Dynamics 365°», για την υλοποίηση ενός επιχειρησιακού σεναρίου που αφορούν στη δημιουργία, αγορά και πώληση των ειδών μιας επιχείρησης. Σκοπός της εργασίας είναι η σύγκριση των δύο λογισμικών διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, με κριτήριο την εφαρμογή του επιχειρησιακού σεναρίου. Το επιχειρησιακό σενάριο αφορά τη δημιουργία ενός προϊόντος, την αγορά και την πώλησή του, εξετάζοντας τις συναλλαγές και τις αλληλεπιδράσεις της επιχείρησης με τους προμηθευτές και τους πελάτες. Στη σύγκριση των δύο συστημάτων συγκρίνεται και ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων που προκύπτουν από τις συναλλαγές με τους προμηθευτές και τους πελάτες και πως αποτυπώνονται αυτές οι συναλλαγές στα δύο συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων.