SmartFalcon: «Ανάπτυξη Αυτόματου Συστήματος Αξιολόγησης Ιπταμένων σε Εξομοιωτή Πτήσεων Αεροσκαφών General Dynamics F-16» - Σωτηρίου, Γεώργιος; Τζάλλας, Δημήτριος (2021)
Οι εξομοιωτές πτήσεων αποτελούν ένα αναπόσπαστο τμήμα της εκπαίδευσης των ιπταμένων. Εξελίσσονται διαρκώς και αντικαθιστούν ολοένα και περισσότερο την πραγματική πτητική εκπαίδευση, μειώνοντας δραματικά το κόστος και τους κινδύνους της. Στο πρώτο τμήμα της παρούσας εργασίας, αναδεικνύονται οι αδυναμίες των υπαρχόντων συστημάτων εξομοίωσης πτήσης, αξιολογώντας τις απαντήσεις 52 ιπταμένων σε δοθέν ερωτηματολόγιο. Στην συνέχεια προδιαγράφεται και εφαρμόζεται το Smart Falcon, ένα λογισμικό αυτόματης αξιολόγησης των ιπτάμενων που συνεργάζεται με open source εξομοιωτές πτήσεων και παρουσιάζονται τα αποτελέσματα από την χρήση του. Τέλος, παρουσιάζεται η οικονομική διάσταση του ζητήματος, μέσω της πρότασης δημιουργίας ενός “off the shelf” συστήματος εξομοίωσης και αναδεικνύονται η δυνατότητες αναβάθμισής τους.