Διερεύνηση της συχνότητας κατανάλωσης αφεψημάτων τσαγιού (Camellia Sinensis) και ελληνικών φαρμακευτικών φυτών και της άποψης των καταναλωτών γι’ αυτά, από υγιής εθελοντές. - Karagiannidou, Soultana Paraskevi; Καραγιαννίδου, Σουλτάνα Παρασκευή (2021)
Κύριος σκοπός της παρούσας μελέτης, είναι η διερεύνηση και η ανάδειξη της συχνότητας κατανάλωσης αφεψημάτων τσαγιού και βοτάνων εντός της Ελληνικής επικράτειας, με στόχο την διερεύνηση ύπαρξης συσχετίσεων κατανάλωσης τσαγιού και βοτάνων με δημογραφικούς και λοιπούς δείκτες. Μεθοδολογία: Στην παρούσα έρευνα, αναφέρονται ενδιαφέροντα στοιχεία για το τσάι και τα τσάγια που παρασκευάζονται από βότανα, όπως η διαδικασία παραγωγής τους, η χημεία, οι προστατευτικές δράσεις κτλπ. Όλο το θεωρητικό κομμάτι είναι βασισμένο σε μια εκτεταμένη βιβλιογραφική ανασκόπηση, τόσο σε ελληνική όσο και σε ξενόγλωσση βιβλιογραφία. Στο ερευνητικό κομμάτι, ο συνολικός αριθμός των ερωτηματολογίων που συμπληρώθηκαν μέσω της πλατφόρμας του Google form από άτομα κάθε ηλικιακής ομάδας, ανήλθε στα 715. Τα δείγματα που συμμετείχαν στη παρούσα μελέτη επιλέχτηκαν τυχαία από διάφορες περιφερειακές ενότητες. Τέλος, η στατιστική ανάλυση των δεδομένων της έρευνας πραγματοποιήθηκε με το πρόγραμμα IBM SPSS 22.0 (Statistical Package for Social Sciences). Ιδίως, οι συσχετίσεις συχνοτήτων κατανάλωσης, ολοκληρώθηκαν χρησιμοποιώντας ανάλυση μονής κατεύθυνσης one-way ANOVA και δοκιμή Bonferroni, καθώς και Chi-square test (𝜒2).