Οι παραστατικές τέχνες μέσα από τις νέες τεχνολογίες ως μέσο καλλιέργειας κοινωνικών στάσεων στην εκπαίδευση - Σώπαση, Μαρία (2021)
Η ενσωμάτωση της τέχνης και ειδικότερα των παραστατικών μορφών τέχνης στην εκπαίδευση κρίνεται σημαντική για την καλλιέργεια γνωστικών και συναισθηματικών παραμέτρων της μάθησης. Στην παρούσα εργασία γίνεται μια απόπειρα να διερευνηθεί η συμβολή έργων παραστατικών τεχνών με τη συνδρομή της τεχνολογίας στην καλλιέργεια κοινωνικών στάσεων μέσα από μια εφαρμογή στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στα σημαντικά ευρήματα της έρευνας κατατάσσεται η συμβολή των έργων παραστατικών τεχνών στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και στη βαθύτερη κατανόηση κοινωνικών θεμάτων που προβάλλονται, στοιχεία που και τα δύο συγκλίνουν στη βέλτιστη στάση των μαθητών απέναντι στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.