Απόψεις φοιτητών για την λογοκλοπή μέσω διαδικτύου - Πανηγυράκη, Άννα (2021)
Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η διερεύνηση των απόψεων και των στάσεων των φοιτητών για την διαδικτυακή λογοκλοπή. Μέσω ημιδομημένης συνέντευξης σε 13 προπτυχιακούς φοιτητές, διερευνήθηκε το ποια είναι η ενημέρωσή τους για το συγκεκριμένο θέμα, τον τρόπο με τον οποίο έχουν χρησιμοποιήσει παλαιότερα βιβλιογραφικές παραπομπές, το κατά πόσο κατανοούν τον όρο λογοκλοπή και τη δεοντολογία συγγραφής επιστημονικών εργασιών, το εάν έχουν διδαχθεί τη σωστή παράθεση της βιβλιογραφικής παραπομπής και τον διαδικτυακό έλεγχο της λογοκλοπής τους και το εάν οι ίδιοι έχουν διαπράξει λογοκλοπή εκούσια ή ακούσια. Από τα αποτελέσματα προκύπτει πως αν και οι φοιτητές είχαν μια καλή ενημερότητα, υπάρχει έδαφος για σημαντική βελτίωση.