Η συμβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διδακτική της λογοτεχνίας στη μέση εκπαίδευση - Σαββέλη, Ανδρονίκη (2021)
Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής διατριβής είναι να υποδείξει ποιές τεχνικές των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) μπορούν να λειτουργήσουν ως νέο μέσο διδασκαλίας στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ξεκινώντας με μία σύντομη καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα σήμερα, η έρευνα προχωρά στη μελέτη της ιστορίας και των χρήσεων των ΜΚΔ καταρχάς σε ένα γενικότερο πλαίσιο και ειδικότερα στην εκπαίδευση και το μάθημα της Λογοτεχνίας. Στην τρίτη ενότητα παρουσιάζονται δύο αντιπροσωπευτικές προσπάθειες ένταξης των ΜΚΔ στη διδασκαλία της Λογοτεχνίας στο εξωτερικό και προτείνονται δύο αντίστοιχα σενάρια/σχεδιαστικές προτάσεις για το ελληνικό Γυμνάσιο. Στη τελευταία ενότητα συνοψίζονται τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας και προτείνονται ερμηνευτικές οδοί προς μελλοντική διερεύνηση.