Η συμβολή της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία στη απόκτηση των οικολογικών σημάτων στα τουριστικά καταλύματα: η περίπτωση του ξενοδοχείου EDEN ROC της Ρόδου - Τριανταφύλλου, Παναγιώτης (2021)
Η αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος, αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες μείζον θέμα για την ανθρωπότητα με αποτέλεσμα την διοργάνωση συνεχών παγκόσμιων συσκέψεων για την θέσπιση στρατηγικών και πολιτικών με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Ο τουρισμός, ως παγκόσμιο φαινόμενο, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος και στην προσπάθεια σύμπλευσης του με την παγκόσμια αυτή κινητικότητα δημιουργήθηκαν από τους εμπλεκόμενους φορείς συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Ο τουρισμός αποτελώντας έναν κλάδο που ανήκει στις υπηρεσίες είναι κατά βάση εντάσεως εργασίας γεγονός που καθιστά την εκπαίδευση σημαντική μεταβλητή για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων. Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την συμβολή της εκπαίδευσης στην προσπάθεια μετασχηματισμού μιας ξενοδοχειακής μονάδας σε πράσινη και την πιστοποίηση της από εγκεκριμένους φορείς.