Η υιοθέτηση και η εφαρμογή των αρχών της διοίκησης ανθρώπινων πόρων για την αντιμετώπιση κρίσεων στον ξενοδοχειακό κλάδο - Κεφάλας, Αθανάσιος (2021)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματοποιήθηκε από τον φοιτητή Κεφάλα Αθανάσιο, στα πλαίσια του µμεταπτυχιακού προγράμματος στρατηγική διοίκηση τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων φιλοξενίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, κ. Θεόδωρου Σταυρινούδη. Αντικείμενο της είναι η μελέτη των παραγόντων του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος που μπορούν να επηρεάσουν την επιτυχία των ξενοδοχειακών μονάδων, όπως η πρόσληψη νέου προσωπικού, η ενεργός ζήτηση και οι πληροφορίες, ο ανταγωνισμός και η οικονομική κρίση του εξωτερικού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων τουρισμού και η καταλληλότητα των υπάλληλων, η παραγωγικότητα και η ποικιλομορφία των εργαζομένων του εσωτερικού περιβάλλοντος και τέλος, η χρήση σύγχρονων τεχνικών διοίκησης και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού.