Αντασφάλιση - Ψωμά, Ειρήνη (2021)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία, παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες του κινδυνου, τοσο τα ειδη αλλα και οι τροποι διαχείρισης του. Επισης αναφέρεται η εννοια της ασφάλισης ως μία μεθοδος διαχειρισης. Τα ειδη της αλλά και το πλαισιο στο οποιο θα λειτουργουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, η Φερεγγυότητα I&II (Solvency I&II). Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην εννοια της αντασφάλισης, στο ρόλο της και το σκοπό της καθώς στα είδη και τους τύπους αντασφάλισης με διάφορα παραδείγματα. Τέλος υπάρχει μία εφαρμογή με τυχαιο δείγμα ασφαλιστικών δεδομένων με αναλογική συμβαση αντασφάλισης στην R.